tendentotsikko.jpg (24267 bytes)

Muut palvelut ja tuotteet

  • Purentakiskot
  • Hammassuojat
  • Oikomislaitteet
  • Valkaisulusikat
  • Leikkauskiskot
  • Kasvo- ym. erikoisproteesit

Hammaslaboratorioissa valmistetaan myös erilaisia purentavaivojen hoitoon ja hampaiden oikomiseen liittyviä apuvälineitä.

Purentakiskoa käytetään virheellisestä purennasta johtuvien kiputilojen hoidossa. Esimerkiksi pään ja niskanseudun säryt voivat johtua virheellisestä purennasta, joka voidaan korjata purentakiskolla. Se on ylä- tai alahampaisiin kiinnittyvä muovilevy, joka valmistetaan hammaslaboratoriossa mittojen mukaan. Purentakisko estää myös hampaiden narskuttelun ja siitä aiheutuvat kulumat. Sitä käytetään yleensä öisin.

Suurempia purentahäiriöitä hoidetaan oikomiskojeilla, joita on sekä irrotettavia että kiinteitä. Irrotettavat oikomiskojeet tehdään muovista ja ne voidaan ottaa suusta pois puhdistamista varten. Useimmiten oikomishoidossa käytetään kuitenkin kiinteitä kojeita. Niillä hampaita siirretään joustavaan kaarilankaan kiinnitettävien kumilenkkien ja jousien avulla.

Tavallisimmin oikomishoitoja tehdään noin 9 - 12 vuoden ikäisille lapsille. Myös aikuisten hampaita voidaan oikoa, joskin se on varsin hidasta.

Hampaiden tummentumista voidaan hoitaa valmistamalla hampaistosta otetun jäljennöksen avulla ns. valkaisulusikka. Sitä pidetään suussa yön yli. Valkaisu vaikuttaa ainoastaan omiin hampaisiin. Sen avulla voidaan palauttaa hampaiden oma sävy tai tehdä niistä jopa vaaleammat kuin ne ovat koskaan olleetkaan.

Hammaslaboratoriossa tehdään parhaat urheilijoiden tarvitsemat hammassuojat. Jokainen hammassuoja tehdään aina urheilijan yksilöllisten mittojen mukaan. Tarvittaessa hammassuojat voidaan valmistaa vaikka joukkueen omissa väreissä.

Myös erilaiset hammas- ja kasvokirurgian tarvitsemat välineet ja proteesit kuuluvat hammaslaboratorion tuotevalikoimaan. Esimerkiksi yläleuan syöpäkasvaimen poiston seurauksena suusta nenään ja poskionteloon saattaa muodostua avoyhteys, joka pitää sulkea, jotta potilas pystyisi puhumaan ja syömään. Tämä tehdään hammaslaboratorion valmistamalla ns. obturaattoriproteesilla.

Takaisin sivulle Palvelut ja tuotteet

Takaisin pääsivulle